A Gladiators amerikaifutball együttes másodikszámú alakulata május 13-án a Nyíregyháza Tigers-t fogadja, a Divízió I-es csapat pedig egy nappal később a Fehérvár Enthroners-t látja vendégül.

Ezen a hétvégén két rangadót vívnak a Gladiátorok. Két olyan klub érkezik a cívisvárosba, akik jelentős játékerőt képviselnek a Divízió I-ben és II-ben. Emellett a szurkolótáboraik is országszerte híresek. A Gladiators-nek május 14-én, vasárnap a Fehérvár Enthroners-zel kell szembenézniük, amely egy körülbelül 100 fős szurkolói sereggel érkezik Debrecenbe. Ám nemcsak ez adja a Koronázók erejét. A székesfehérvári együttes az elmúlt egy év legdinamikusabban fejlődő nyugati csapata. A keretük amerikai játékosokkal megerősített, de remek fizikumú magyarokat is igazoltak a holtszezonban. Ám ezt az előrelépést Székesfehérvár városának és a több szponzornak is köszönheti az Enthroners, amelyek jelentős anyagi támogatással segítették az alakulat fejlődését.
A Gladiators viszont ezen a hétvégén biztosan nyomás nélkül játszhat, hiszen az alakulat már nem juthat be a rájátszásba. Az arany-fekete alakulatnak viszont nagyban meghatározta a szezonját, hogy több sérülttel kellett számolnia nemcsak a szezon kezdeténél, hanem közben is. Viszont a Miskolc Renegades elleni hazai összecsapás során már megtört a jég, a támadósor el kezdte termelni a pontokat, így Szűcs Botond vezetőedző egy kicsit bizakodóbban állhat a vasárnapi összecsapás elé. Főleg, hogy meglepetésekkel is készül majd.

„Rengeteg a sérültünk, ráadásul az érettségi szezon közepén vagyunk, így lesz hiányzó bőven” – vezette fel a hét végi összecsapást a szakvezető. – „Olyan mértékű a sérüléshullám, amivel még sosem találkoztunk, reméljük, hogy évekre előre letudjuk ezeket az idei szezonban. Nem feltartott kézzel fogunk kiállni az Enthroners ellen! Igaz, ez a szezonunk elúszott, de szeretnénk borsot törni az ellenfél orra alá. Nekünk ez az utolsó meccsünk a Divízió I-ben idén, minidöntőként kezeljük. Egy kicsit őrültté kell válnunk, el kell szakadnunk a csapnivaló szezonunk valóságától.”

Egy nappal korábban, május 13-án a másodikszámú alakulatra egy keleti rangadó vár. Talán a Nyíregyháza Tigers ultrái a legkitartóbbak Magyarországon, hiszen mindig a csapat mögött állnak, még ínséges időkben is. A Gladiators 2-nek fel kell vennie a kesztyűt a szabolcsi együttessel, ha életben akarja tartani a rájátszásba jutás esélyeit. Ez nem lesz könnyű, hiszen sérültek még mindig vannak. Viszont Kálmán Attila vezetőedző több tehetséges fiatalból is válogathat, hacsak nem érettségiznek. Ugyanez igaz a Nyíregyházára is, amely idén a juniorokra épít. Ez pedig idén nyerő húzásnak bizonyult, mert jelenleg a Tigers vezeti a Divízió II. Keleti csoportját.

„Nem lesz könnyű hétvégénk, és nemcsak a két meccs miatt” – mondta Kálmán Attila, a Gladiators 2 vezetőedzője. – „Sajnos a játékosállományunk újabb sérültekkel bővült. Jelen körülmények miatt ezúttal az eredmény másodlagos. A lényeg, hogy fejben és agresszivitásban visszataláljunk a helyes útra.”

A Nyíregyháza Tigers elleni összecsapás május 13-án, szombaton 15 órakor kezdődik. A Fehérvár Enthroners-zel egy nappal később, május 14-én mérkőzik meg a Gladiators, szintén 15 órától. Mindkét meccs a Gázvezeték utcai salakstadionban lesz. A mérkőzésekre a belépés ingyenes. Reméljük, hogy sokan látogatnak ki, hogy biztassák a csapatot.
Fotók: Pallagi Péter