Dombi Tibor élménybeszámolója, DVSC Esport meccs, színes programok és egy történelmi Super Bowl fokozta a hangulatot.

A Debrecen Gladiators és a Red & White szurkolói klub közös szervezésében Super Bowl esten várták a debrecenieket február 4-én és 5-én. A programsorozat már vasárnap este kezdődött. Az első vendég Dombi Tibor, a DVSC legendás labdarúgója volt, akit nagyon hamar körbe vettek a kilátogatók. A Loki többszörös magyar bajnok játékosa ugyanis köztudottan nagy New England Patriots szurkoló. Az eseményen amerikaifutballos élményeivel és történeteivel gazdagította az estét. Elmondta azt is, ha az Egyesült Államokban született volna, akkor valószínűleg tojásfocit fogott volna először a kezébe. A rendezvényen a cívisvárosi együttes egy hivatalos mezzel is meglepte ’A Bombázó’-t, amellyel tiszteletbeli csapattaggá avatta őt.

Ezt követően az Esportok szerelmesei kerültek előtérbe ugyanis a DVSC a Reál Leyendász csapatával mérte össze erejét. Két igen izgalmas találkozó után végül két 2-1-es vereséget szenvedett a Loki, de mindkét párharcban a végletekig küzdött a győzelemért.

Az este hátralevő részében már teljesen a tojásfocié volt a főszerep. Kvíz, tippjáték és a New England Patriots-Philadelphia Eagles találkozó teremtette meg a jó hangulatot. Még a DVSE férfi pólósai is csatlakoztak az estéhez. Két gyengélkedő védelem és két igazán erős támadósor kiélezett csatáját láthattuk, amelyen mind a Sasok, mind a Patrióták szurkolói megmutatták, hogyan buzdítják kedvenceiket. Végül az Eagles szimpatizánsok együtt örülhettek csapatukkal, hiszen a Philly története során először nyert Super Bowlt.

Mindkét szurkolótábor viszont elégedetten mehetett haza a Red & White-ból egy élményekben gazdag estét követően.

Fotók: Ábrán Szabolcs