A Gladiators amerikaifutball együttes 19-12-re verte a tavalyi ezüstérmes Miskolc Steelers-t idegenben szeptember 16-án, az U19-es bajnokság 2. fordulójában.

Tavaly nem sikerült győzelmet szerezniük a cívisvárosiaknak a korosztályos viadalon. Most azonban jó esély mutatkozott arra, hogy akár a döntőig meneteljenek. Tapasztalt és erős utánpótlás alakulattal állhatott ki a Miskolc Steelers otthonában a Gladiators. Viszont Kunkli László irányító a védelemben kapott helyet kisebb sérülés miatt, így Németi Soma adogatott a találkozón. Az első negyed jól indult az arany-fekete ifjoncoknak. Németi ugyan legutóbb két éve irányított, de nem rozsdásodott be. Azonnal meg is dobta első TD-passzát Szabó Bálintnak, aki élete első hatpontosát szerezte az U19-es bajnokságban. Gyarmati Patrik pedig bevágta az extrát (0-7). A gépezet azonban még korántsem volt tökéletes, néhány hiba még becsúszott. Egyet a Steelers a második negyedben kihasznált Bodnár Benedek futásával. Az egyenlítés azonban nem jött össze, így a Gladiátorok 7-6-ra vezettek a szünetben.

A második félidőre egy sokkal összeszedettebb vendég alakulat lépett pályára. A védelem folyamatosan megnehezítette a hazaiak dolgát, a támadósor pedig rendre kihasználta a megszerzett labdákat. Németi kétszer is közelről mattolta az Acélosok defensét (6-19). Ez a két labdabirtoklásnyi előny pedig elég volt a győzelemhez. A Miskolc még Bodnár révén szépített, de a cívisvárosi fiatalok 19-12-es sikerükkel jól kezdték a szezont.

„Az első félidőben megilletődve, sok hibával játszottunk” – értékelt Szűcs Botond vezetőedző. – „Szerencsére a másodikra ezek nagy részét ki tudtuk küszöbölni. Több labdát szereztünk, mint amennyit eladtunk. Ennek köszönhetjük a győzelmet, amit ha nehezen is, de megszereztünk. Remélem, ez a siker önbizalmat ad a srácoknak a további meccsekre. A sérültjeink is remélem, rendbe jönnek a háromhetes pihenő alatt.”

A Gladiators következő meccse október 6-án lesz a TD Store Eagles ellen Nyírábrányban.

Fotó: Fülep Csaba

Miskolc Steelers-Gladiators 12-19 (0-7, 6-0, 0-12, 6-0)
Pontszerzők: Bodnár Benedek 2 TD, illetve Németi Soma 2 TD, Szabó Bálint 1 TD, Gyarmati Patrik 1 XP.