2008.04.07.
Debrecen Gladiators – Budapest Wolves
A Budapest Wolves két éven át nem találkozott hazai csapattal, azonban a nemzetközi meccseken edződött Farkasokat ez nem zavarta.
Debrecen Gladiators – Budapest Wolves
2008. 04. 05., 15:00
Debrecen, Nagyerdei Stadion
3-52

A Budapest Wolves utoljára 2006-ban játszott magyar csapat ellen találkozót. Ez a csapat a Debrecen Gladiators volt, akik a két év kihagyás után hazai pályán várták a Farkasokat. Az I. Blue Bowl döntőjében a Gladiators 63-20-ra kapott ki. A két alakulat közötti különbség hasonló marad az azóta eltelt idő alatt, ugyanis a Wolves most 52-3-ra múlta fölül ellenfelét.
Természetesen a csapatok nem ugyanazok voltak, mindkét keret alaposan kicserélődött. A debreceniek között például nem volt ott Joe Selmser, aki a legtöbb trükkös játékért felelt. A vendégek a hiányzókat külföldön szerzett rutinnal pótolták, és ez egyelőre továbbra is legyőzhetetlenné teszi őket itthon.
A védelmük nagyon keményen állta útját a hazai próbálkozásoknak, mindössze egy mezőnygólt engedtek az ellenfélnek. A Gladiators az új playbookkal is hiába igyekezett, nem talált fogás a vendégeken.
A találkozó elején a Sviatkó Gábor távozása miatt kezdő rúgóvá előlépett Stumpf Miklós mezőnygóljával szerzett vezetést a vendég alakulat, de a folytatás is az újabb neveké volt. Előbb Csizmazia László futott egy TD-t, majd a két év után újra Farkas mezbe bújö Hídvégi Norbert csinált interceptiont. Még mindig az első negyed volt, amikor Piros Krisztián TD elkapásával tovább nőt az előny. A második negyedben Csizmazia újabb TD-je mellett nem sok említhető volt, nem úgy a harmadik játékrészben, amikor Piros két újabb TD-t érő elkapással mesterhármast csinált, ekkor az állás 0-38 volt. Az utolsó negyedben a Gladiators 3 ponttal közeledett, de Király Csanád és Majoros Csaba touchdown elkapásai esélyt sem hagytaka hazaiaknak.
A Wolves a magabiztos előny tudatában, részben a jövő heti, Sharks elleni rangadóra készülve Lendvai Attila helyett Bencsics Márkot is felküldte a pályára, és a juniorok irányítója egy passzolt touchdownnal vette ki részét a győzelemből. Sőt, a mérkőzésen még Madarász Sándor, a harmadik számú QB is lehetőséghez jutott, vagyis volt ideje kísérletezni a fővárosiaknak.
A Budapest Wolves ezzel az eredménnyel minden első osztályú csapatnak jelezte, hogy 2005 után újra magyar bajnokok akarnak lenni.

Fotó: Duffy

Vélemény, hozzászólás?