Az alsó- és felsőház összevonásával némiképp módosultak a párosítások – van, aki nyert, van, aki vesztett az új rendszerrel.A megmaradt két ex-felsőházi csapat esetében természetesen a legfontosabb változás az, hogy így gyengébb ellenfelekkel kell szembenézniük az idény során. A Wolves és a Cowboys számára is kiesett 2 Sharks elleni mérkőzés, a két egymás elleniből pedig csak egy maradt.

A Wolves a következő ellenfeleket kapta: Heroes, Tigers, Soldiers, Gladiators, Bulldogs.
A Cowboys új párjai: Rebels, Wolverines, Wildfires, Titans, Gorillaz.

Az alsóházban kivettek komplett párokat, és oda helyettesítették be a két felülről érkezett csapatot, így igazságosan mindenki kapott egy ’nagyot’, de azért nem ennyire egyszerű a helyzet.

A Heroes a Soldiers helyett megkapta a Farkasokat, és a Soldiers az elvesztett Heroes helyett szintén a Wolves ellen játszik majd. A tavalyi eredményeket tekintve a Soldiers kétszer nyert az Eger ellen, így egy nyerhető párharc helyett kapott egy sokkal erősebb ellenfelet.
A Gladiators és a Bulldogs is a háromszoros magyar bajnokot kapta meg a másik helyett, ezzel a Bulldogs spórolt egy vidéki utat, és egy igen komoly ellenféllel szemben is tesztelhetik az elmúlt egy évben gyűjtött tudást, melyet Russ Molzahntól kaptak.

Nézzük a Cowboys ellenfeleit. A Wildfires és a Rebels esetében a fővárosi csapat sorsolása erősödött sokkal, de feltehetően Veszprémben sem fix 2-esnek könyvelik el a Cowboys elleni túrát.
A Gorillaz-Wolverines párosból a frissen létrejött Gorillaz-Cowboys mérkőzés lesz igazi csemege, a Rozsomákokra változatlanul egy nagyon kemény csata vár majd.
A Tigers-Titans duó kicsit kakukktojás, ugyanis az egymás elleni meccs elment, de míg a Tigers a Wolvest, addig a Titans a Cowboyst kapta. Pusztán a tavalyi eredményekre támaszkodva mindkét, korábban az alsóházba sorolt csapat a nehezebb ellenfelet kapta – a Tigers a tavalyi szereplés alapján közelebb volt a Cowboyshoz, de persze az idei erőviszonyokat egyelőre lehetetlen megjósolni.

Az átszervezéssel együtt viszont minden csapatnak jut majd a nyári szünet utánra is mérkőzés – a korábbi sorsolásban ugye a Gladiatorsnak minden meccse a tavaszi szakaszra esett.

A rájátszásba az új rendszerben az első négy csapat jut majd be, a Wolves és a Cowboys mögött nagy tolongás várható, de akár az is elképzelhető, hogy valaki egy jó formát kifogva megelőzi a két csapat valamelyikét. Az azonban valószínűsíthető, hogy ott lesznek az egyenes kieséses szakaszban is – a másik két helyre pedig számos pályázó van, így nagyon kiélezett harc várható a szeptember 18-i alapszakaszi zárásig.

Forrás: MAFL – Koroknai Gergely

 

Vélemény, hozzászólás?