Sokan voltak ránk kíváncsiak az elmúlt hétvégén a Debrecenben először megrendezett Nagy Sportágválasztón, ahol a Debrecen Gladiators amerikai futballcsapat is képviseltette magát. A Nagyerdő és a Vidámpark szomszédságában az atlétikai centrum adott otthont az eseménynek, a több mint 30 sportágnak,

ahová pénteken és szombaton kb. 10-12 ezer ember látogatott ki. A kicsik és szüleik kedvence a dobófal volt, itt mindenki finomíthatta célzó képességét. Ám nagy népszerűségnek örvendett más sportágak versenyzői között is, pl. a kézilabdás lányok is megfejthették az ovális labda dobásának rejtelmeit. Csapó Erika egykori élvonalbeli játékos nagy sikerrel próbálkozott. Nem okozott gondot a célba dobás a baseball edző, Brett Cumiskey számára sem. Szülőhazájában, az USA-ban annak idején focizott is, és a kedvünkért mutatott egy egykezes elkapást. A rendezvény végén pedig kért egy labdát, hogy egy kicsit gyakorolhasson otthon, mivel úgy tervezi, lelátogat edzéseinkre. Azonban nem csak a labdajátékok szakértői, hanem az Európa-bajnok dzsúdós, Hadfi Dániel is nálunk bontogatta szárnyait, bár a 2007-es EB aranyérmesét testhez álló feladatként szívesebben láttuk volna viszont a „falban”.
A dobás mellett ugyanúgy a rúgást is kipróbálhatta bárki, hogy milyen erősen tudja minél messzebb és minél pontosabban egyesen eljuttatni a labdát. A gyerekek másik nagy kedvence a szivacspajzzsal való ütközés volt. Számtalan lurkó (fiú vagy épp lány) örömmel csapódott bele újra ás újra. Akik viszont kíméletesebb programra vágytak, azok fotózkodhattak a sztárokat ábrázoló palánkoknál.

A csapat szervezett egy regisztrációs játékot is, ahol a klub relikviáit nyerhetik meg a későbbiekben a résztvevők. Aki nem tudott a helyszínen feliratkozni, az még szeptember végéig megteheti, ha visszajelez a hírlevelünkre, s így ugyanolyan eséllyel indul a sorsoláson.

 

 

Vélemény, hozzászólás?