Vasárnap fejeződött be a 2011.évi MLSZ Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság, amelynek programját a helyszíneken az amerikai football csapatok aréna football mérkőzései, és a cheerleader csapatok fellépései színesítették.

A MLSZ – MAFSZ első formális együttműködését Erdős László, az MLSZ Nemzeti Teremlabdarúgó bajnokság főszervezője értékelte.

Mit gondol, mennyire volt sikeres ez az eggyüttműködés?

EL: Sok jót hallottam már a hazai amerikai football élet szervezéséről a csapatokról, és ezt most meg is tapasztaltam. Ennek alapján kijelenthetem, hogy minden szinten példa értékű együttműködésben volt részünk. Azt kell elmondanom, hogy az első pillanattól kezdve egy alaposan kidolgozott MAFSZ forgatókönyv alapján, precíz pontos, jó programot nyújtottak az amerikai football csapatok, játékvezetők, szakkommentátorok, valamint a cheerleadeerek. Ennek eredménye a mérkőzés helyszíneken egy magas színvonalú programban mutatkozott meg. A teremlabdarúgó rendezvények rendezése szempontjából az is fantasztikus volt az, hogy a MAFSZ vezetéstől írásban megkapott forgatókönyvet mindenki pontosan teljesítette, ezért nem kellet külön ezzel a program résszel foglakoznunk, amiért ezúton is köszönet minden szervezőnek, részt vevőnek.

Hogyan fogadta a „hagyományos football” csapatok szurkolói, közönsége az amerikai football megjelenését a Teremlabdarúgó rendezvényeken?

EL: Tóth László MAFSZ elnök úrral még 2010 decemberében, a tervezési szakaszban beszélgettünk erről, és mind a ketten pozitív hozzáállással azt mondtuk, hogy szerintünk nem lesz gond, és próbáljuk meg. Igazunk volt. Azt kell, hogy mondjam a „hagyományos football” szurkolók is érdeklődve fogadták ezt a kezdeményezésünket. Jó volt azt látni, hogy a teremlabdarúgó bajnokság selejtezői, és a döntő mérkőzés szünetében fellépő amerikai football csapatok bemutató mérkőzésére a közönség 75 %-a a nézőtéren maradt, érdeklődve nézte azt végig. A rendezvények sztár műsorvezetői, Harsányi Levente és Nacsa Olivér is segítettek a közönségnek az amerikai football szabályok a megismerésében. A tőlük megszokott humorral, de a lényeget szem előtt tartva mindig megkérdezték a helyszínenken az amerikai football szakkommentátoroktól, hogy éppen most mi történt, és miért. A cheerleader lányok fellépése a férfiszurkolók számára okozott nagy örömöt, produkcióik pedig méltán kaptak elismerést minden helyszínen. A fellépő cheerleader csapatok szervezésben Benkő Mátyás munkáját kell még kiemelnem.

Mi az MLSZ vezetésének véleménye az együttműködésről és lesz-e jövőre ennek folytatása?

EL: A rendezvényről Dr. Vági Márton MLSZ főtitkár úrnak már elküldtem a hivatalos beszámolómat. Telefonbeszélgetésünkben a fentiekben leírtakat elmondtam neki, és várhatóan a jövő héten valamikor az összes résztvevőnek, partnernek megküldik a hivatalos köszönő leveleket. Én úgy gondolom , hogy ez egy sikeres évkezdés volt mindannyiunk számára, amelyben mind a MAFSZ vezetése, mind a csapatok játékvezetők, cheerleaderek, szervezők példaértékű munkával kiváló partnereink voltak. Javaslatom az, hogy minden képpen folytatni kellene ezt az eggyüttműködést.

Jó volt megtapasztani azt, hogy a sportolók, és a szurkolók is mennyire nyitottak voltak a két sportág együttműködésére, amelyre szerintem ma minden sportágnak, sportolóknak és szurkolóknak egyaránt szüksége van.

 011.02.03.
 Kovácsházi Gábor – MAFL

 

Vélemény, hozzászólás?