Szombaton a Fehérvár Enthroners otthonába utazunk. Eddig még nem találkoztunk a házigazdákkal. Nekik sem valami fényesen alakult ez a szezon, négy vereséggel álnak a tabella utolsó előtti helyén. Mi három vereséggel és valamivel jobb pontarány miatt előzzük meg őket, úgyhogy fontos lenne a  szezon első győzelmét behúzni. Hiába egy mérkőzéssel több van a  hátuk mögött de a divizió legkevesebb pontjainak gazdái és remélhetően ez így is marad.

Ami viszont a hátrány, hogy csapatunk rendelkezik a legtöbb kapott pontszámmal így várhatóan érdekes mérkőzés lesz. További nehézségeket okoz, hogy vezetőedzőnk Karim Trabelsi, most nem tud a csapattal tartani, mivel a fehérvári találkozóval párhuzamosan, Budapesten van  interliga mérkőzése a Klek Knights csapata ellen.
Nem csak a vezetőedzőt kell nélkülöznünk, sérülés miatt a csapat centere Csurka László, Roják Richárd, Neuwirth Attila, a védelemből pedig Schönstein Csaba, Nagy László nélkül kell nekivágni a következő rangadónak. Így aztán megint több társunknak több poszton is bevethetőnek kell lennie, hogy a hiányzóinkat pótolni tudjuk. 

Hasonlóan a most kialakult helyzethez, a csapat már járt  ilyen cipőben. A 2008-as bajnokságban a Nagykanizsa Demons csapatával kellett megküzdenie a mintegy 18 főből álló akkori csapatunknak. Az  talákozó (2008. június 15.) 36-13-as nagykanizsai győzelemmel végződött. Részletesen itt olvashatjátok azösszefoglalót.

Összességében emlékezetes mérkőzésre számíthatunk, a nehézségek ellenére győzelemmel akarunk hazatérni.

 "Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán."

Vörösmarty Mihály Szózat

 

Vélemény, hozzászólás?