A gázvezeték utcai stadionban fogadták a Gladiátorok a Magyar Amerikai Football Liga (MAFL) egyik újoncát, a Szekszárd Bad Bones-t az elmúlt hét végén. Karim Trabelsi vezetőedző gárdája egy megfiatalított kerettel vágott neki a találkozónak.
 

Gyenge kezdés

A Gladiátoroké volt a visszahordás joga az első félidőben, de rögtön az első támadásnál eladták a labdát. A támadás lehetőségével pedig azonnal élt a Szekszárd és megszerezte a vezetést, ám az extrakísérlet kimaradt. A hajdúságiak próbálkoztak az egyenlítéssel, de végül a Rosszcsontoknak sikerült tovább növelniük az előnyüket: 13-0. A második negyedben viszont egyre mélyebb lett a gödör a hazaiak számára, amikor a Bad Bones elérte harmadik touchdown-ját is. Az első félidőt a cívisek szerzett pont nélkül zárták.

A második játékrészt ismét a vendégek kezdték jobban és újabb TD-t értek el. Ekkor a Gladiators elkezdett feltámadni: Gerda Lajos futásainak köszönhetően a vendéglátók tíz yardra kerültek a végzónától. Innen Molnár Gábor irányító egy szemfüles passzal megtalálta Récsei Dávid elkapót a pontszerző területen belül. Az extrát Spiró Attila értékesítette. De a Szekszárdnak volt válasza és egy újabb hatpontossal 34-7-re alakította az állást. A Gladiators ezután újabb touchdown-t szerzett, mégpedig ismét Récsei Dávid elkapása révén. A negyedik negyed elején a hajdúságiak Szabó Zsolt elkapásának hála tovább faragtak hátrányukon. Ezúttal azonban kétpontos kísérlettel próbálkozott Karim Trabelsi legénysége, amelyet Gerda Lajos értékesített. Az utolsó szó a vendégek irányítójáé volt, aki a mérkőzés utolsó touchdown-ját szerezte.

Hét eladott labda

Karim Trablesi nem volt maradéktalanul elégedett csapata első félidei teljesítményével, de szerinte a második játékrészbeli produktum már bizakodásra adhat okot. – Az első félidőben hiányzott a srácokból a fegyelem – mondta a Gladiátorok vezetőedzője.

– Sok újoncuk volt a védősorban, akik még nem nagyon tudták, hogyan kell helyezkedni. Viszont több tapasztalattal jobbak lesznek. Az egész meccsen hét eladott labdának volt, ezekből hatot az első félidőben veszítettünk el. A fiúk azonban megmutatták a második játékrészben, hogy mennyire tudnak küzdeni. Ha elkerüljük ezeket a hibákat, akkor mindenképp jobbak leszünk majd.

A Debrecen Gladiators legközelebb április 20-án a fővárosban vendégszerepel a Budapest Wolves II otthonában.

 

Forrás: HBN-MAL Fotók:  Molnár Péter 

 

Vélemény, hozzászólás?