Erős napsütés, de hűsítő szellő, azaz ideális játékidő várta a cívisvárosi egyesületet a fővárosi Tungsram-pályán. A hajdúságiak kemény mérkőzés előtt álltak, hiszen a tavalyi ezüstérmes, és idei bajnokjelölt Lázadók otthonában kellett volna javítaniuk.

26-15-ös vereséget szenvedett a Debrecen Gladiators az Újbuda Rebels II. otthonában.

A másodikra felfejlődtek

Ahogy az első két mérkőzésen, ezúttal sem kezdtek jól a Gladiátorok, mivel már az első negyedben 12-0-s előnyt szerzett a védelmi hibákat szemfülesen kihasználó hazai gárda. A remekül passzoló, de az extra kísérleteket rendre elhibázó Lázadók végül 18 pontos fórt kovácsoltak maguknak, amelyre a második negyed végén válaszolni tudtak a vendégek, mégpedig Szabó Zsolt 25 yardos elkapása révén. Az első extra a Gladiators-nál is sikertelen volt, viszont a Rebels II-é volt az utolsó szó még a szünet előtt, így 26-6-ra módosult az állás, mivel sikerült egy kétpontost is bevinniük a végzónába.

A második félidőben viszont felébredt az addig szunnyadó Gladiátor-védelem, és nem engedett pontot a vendéglátóknak, sőt még a labdát is többször el tudták lopni a Rebels II-től. Pontot viszont már csak a negyedik negyedben szereztek az arany-fehérben játszó vendégek. Először a Lázadók rúgójátékosa rosszul kapta meg hátul a labdát, és mivel a végzónán keresztül hagyta el a játékteret a malacbőr, egy safety-vel két ponthoz jutottak Karim Trabelsiék. Végül az utolsó touchdown-t Roják Richárd futotta meg, az eredményt pedig Spiró Attila extrája állította be. – Jobb mentalitással léptünk ma pályára – mondta Karim Trabelsi, a Debrecen Gladiators vezetőedzője. – A legjobb játékosainkkal álltunk ki, viszont van, akinek fejlődnie kell még. Ám mindig kell a srácoknak egy félidő, hogy felpörögjenek. Többet kellene a játékosoknak az ellenfelet elemeznie. A második játékrészben már eredményesebben játszottunk, de az a baj, hogy sokszor nem olvastuk a játékot, és így sok hibánk volt.
A Debrecen Gladiators legközelebb május 19-én az Újpest Bulldogs otthonában lép majd pályára.
 

Forrás: HBN-MAL  Fotó:  magánarchívum

Vélemény, hozzászólás?