Mózes Dániel a Debrecen Gladiators játékosa, a Magyar válogatott keret tagja, manapság pedig a Frankfurt Universe színeiben játszik.  (Az Universe, német másodosztályú bajnokság csapata egykor Frankfurt Galaxy néven az NFL Europe csapata volt – a szerk.)  1984 április 7-én született Hajdúböszörményben, a Gladiatorsnál főként free safety pozícióban, de elkapóként is játszott. Jelenlegi csapatánál pedig OLB és CB pozíciókban keseríti meg a támadók életét.  Az Allgäu Comets ellen debütált a német együttesnél.

 

 

Korábbi cikkünk Mózes Daniról
– Hogyan kerültél az Universe-hez?
Május közepétől kezdve dolgozom Frankfurtban. Olyan csapatot kerestem, ahol játszhatok. Egykori edzőm mesélt nekem a Galaxy, majd az Universe történetéről, és végül jelentkeztem Filip Pawelka-nál.
– Miért pont az Universe-t választottad?
Szeretem a focit és tudtam, hogy a szezon épphogy csak elkezdődött, amikor Frankfurtba költöztem. Úgy gondoltam van esélyem, hogy sok időt töltsek a pályán, hiszen idén még Belgiumban is játszottam. Szeretnék egyre jobb lenni és olyan sokat játszani amennyit csak lehet. Tényleg minden pillanatát élvezem ennek a sportnak, ezenkívül pedig tetszett, amit a csapatnál láttam.
– Milyen pozícióban játszol?
Outside linebacker-nek szántak, de a legutóbbi meccsen corner back-ként is bevetettek egy kis időre.

– Mesélj nekünk kicsit az eddigi pályafutásodról!
Három éve kezdtem el amerikai focizni, előtte félprofi szinten kézilabdáztam otthon 15 éves korom óta.
– Hol kezdtél el focizni?
Az első csapatom a Debrecen Gladiators volt, ott a 2012-es szezonba csatlakoztam be. Októbertől aztán Brüsszeli Bika lettem, idén júniustól pedig az Universe-nél vagyok.
– Volt számodra az eddigi focikarriered alatt kiemelkedő jelentőségű esemény?
2013-ban a Brüsszel Bulls tagjaként tökéletes szezon után nyertük meg a flamand ligát, aztán a belga döntőt június 2-án 0:9-re elveszítettük, de egész szezon alatt boldog voltam, mert minden meccsen játszhattam és egy fiatal, nagyon tehetséges védelem tagja lehettem.
– Elég későn csatlakoztál be az Universe szezonjába…
Igen, ez azért van, mert ugye 2013-at még a Bulls tagjaként kezdtem. Szerettem volna a szezont velük befejezni. 2013. május közepén költöztem Frankfurtba, de az utolsó három meccsre mindig visszautaztam Brüsszelbe. A belga döntő után aztán, átigazolhattam a Universe-hez, de sajnos 5 meccses eltiltást kaptam, mivel már játszottam idén a belga ligában. De most boldog vagyok, hogy hozzátehetek a szezon utolsó meccseihez, és előre várom már, hogy megtapasztaljam a szurkolók buzdítását a Pirates elleni 24-ei hazai mérkőzésen.      
– Elégedett vagy a Comets elleni teljesítményeddel?
Természetesen nem, hiszen vesztettünk. Minden hibámra emlékszem és tanulni is fogok belőlük.
– Mit szeretnél a szezon további részében elérni?
Szeretnék hasznos tagjává válni a  csapatnak és gyorsan megtanulni mindent, amit tudnom kell. Mindent bele akarok adni a pályán, hogy megnyerjük a hátralévő meccseket és, így a GFL2-ben másodikak lehessünk.
– Szerinted a játék melyik elemében kéne még fejlődnie a csapatnak, hogy legyőzhessen egy Comets szintű csapatot például?
A Universe erős csapat, sok tehetséges, jó játékossal. Ki kell köszörülnünk a hibáinkat, és kemény dolgozni, hogy edzésről edzésre jobbak legyünk. Tényleg nagyon jó edzőink vannak, és ha mindent átültetünk a gyakorlatba, amit nekünk mondanak, akkor   minde meccsünket meg fogjuk nyerni.
 

Forrás: http://www.afc-universe.de Fordította: Üveges Bálint (Kopasz)

 

Vélemény, hozzászólás?