A Gladiators Divízió I-es csapata a Budapest Titans-szel, míg a Divízió II-es alakulat a MEAFC Lions-szal méri össze erejét ezen a hétvégén.

 

A Gladiators védelmén nehezen lehet kifogni Fotó.Kovács Zoltán  Erős ellenfelek várnak ezen a hétvégén a cívisvárosiakra a Magyar Amerikai Futball Ligában. Az arany-feketék ugyan nyertek legutóbb az Újpest Bulldogs otthonában, de keserű szájízzel hagyták el a pályát, hiszen nem tudtak nagyobb arányú győzelmet aratni. A védelem harmadik meccsén is kiválóan teljesített, de a futójáték is jól működött. Ráadásul Roják Richárd a Gladiators és a bajnokság legeredményesebb játékosa, miután 3 mérkőzésen 7 touchdownt szerzett. Ám most a Bulldogs ellen dadogó passzjátéknak is működnie kell, hogy sorozatban negyedik győzelmüket is elkönyvelhessék az arany-feketék a fővárosban.

A Titans és a hajdúságiak jó kapcsolatot ápolnak egymással, az elmúlt két esztendőben a fővárosiaknál Gladiators-játékosok is pályára léptek. Tavaly a Titánok nem sziporkáztak, de ezt a szezont már jól kezdték, győztek a Miskolc Renegades otthonában, majd az Újpest Bulldogs-ot is megverték. Patrick Dansdill, a Titans amerikai védője remek igazolás volt a védelembe. Két labdaszerzése is volt már a bajnokságban, és az egyiket touchdownra is váltotta. A fővárosiak az elmúlt két évben két jó képességű irányítót is elvesztettek, de mindig sikerült a pótolniuk, így idén is, tehát a támadásokkal sem lesz gondjuk.

 

„A Bulldogs elleni meccset el kell felejtenünk, most a Titans ellen kell bizonyítanunk magunknak” – mondta Szűcs Botond, a Gladiátorok vezetőedzője. – „A tavalyi szezonhoz képest átalakult a védekezési sémájuk, ebben úgy érzem, az amerikai játékosuk sokat segített. Ráadásul a passzvédekezésük is megerősödött. Viszont az egész csapat nemcsak tapasztalt, hanem tehetséges játékosokkal van tele. Mi viszont nyerni akarunk Pesten, hogy folytassuk a győzelmi szériánkat, mert hamarosan jön egy újabb rangadó a Dunaújváros ellen.”

 

Roják Richárd idén is sziporkázik Fotó.Kovács ZoltánA Divízió II-es alakulat is pályára lép ezen a hétvégén, Rákócziújfalun, a MEAFC Lions ellen. A második számú alakulat 35-0-s vereséggel kezdett a bajnokságban a Budapest Eagles otthonában. A támadó szekció sokszor bizonytalan volt, de a védelem a sok kapott pont ellenére is kitett magáért. A Gladiátoroknak most egy hónapjuk volt arra, hogy felkészüljenek következő ellenfelükre, és az edzések egyelőre jó képet mutatnak, így a játékosok és a szakvezetők is bizakodva tekintenek a következő összecsapás elé.

Annak ellenére, hogy a miskolci Oroszlánok még újoncok, a keretük egyáltalán nem gyenge. Olyan játékosok is szerepelnek a névsorban, akik a magyar első osztályban is játszanak. A Lions a futásokban jelentheti a legnagyobb veszélyt, hiszen kanadai-magyar focistájuk, Kormos Sándor eddig két touchdownt szerzett és fizikailag egy erős testfelépítésű játékos. De a védelemben is akadnak olyanok, akik a borsodiakat rájátszásra esélyes csapattá teszik.

 

„Úgy érzem, hogy a futójukon sok múlik majd, Kormos Sándor ugye a Heroes HFL-csapatának egyik játékosa” – emelte ki Kálmán Attila, a Gladiators 2 trénere. – „Gyors, erős, a tengerentúlon élt és játszott 10 évet. Ha őt megfogjuk, akkor szerintem nyerhetünk. Remélem, lépünk egyet előre az Eagles meccshez képest. Hazai pályán egy félig-meddig újonc csapat ellen a cél csak a győzelem lehet. Sokan azóta a Divízió I-ben is játszottak, így van már meccs a lábakban és néhányan már tapasztaltabban léphetnek pályára szombaton.”

 

A Gladiators a MEAFC Lions ellen május 7-én játszik Rákócziújfalun 13 órától, majd a Budapest Titans otthonában lép pályára május 8-án a Panoráma Sportközpontban 15 órától.

Fotók: Kovács Zoltán, Zsila Sándor

 

 

Makranczi László