Molnár Gábor kétszer is beért a pontszerző területre Fotó.Kraus Gabriella A Gladiators 56-6-os sikert ért el a Budapest Wolves 2 vendégeként a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában.

 

Már a Farkasok elleni összecsapás előtt eldőlt, hogy az arany-feketék már biztosan harmadikok lesznek az alapszakaszban, miután a Szekszárd Bad Bones 49-6-ra verte az Újpest Bulldogs-t még június 11-én. Ettől függetlenül a cívisvárosiak nem úgy léptek pályára, mintha tét nélküli lenne az összecsapás. Nem kellett sokat várni az első touchdownra, Harsányi Alex 23 yardos elkapásával meglett a vezetés (0-7). Gyorsan visszaszerezte a támadás jogát a hajdúsági egylet, ezt pedig Roják Richárd használta ki (0-14). A második negyedben jobban belehúztak a Gladiátorok. Harsányi Alex ismételten értékesített egy Molnár Gábor átadást (0-21). Ezt követően Várady Péter szerezte meg a Wolves 2 irányítójának passzát. Ezt pedig az arany-feketék újfent pontokra váltották, Molnár közelről futotta meg a következő hatpontost (0-28). Az akciót megismételte a Gladiators. Várady interceptionje után ismét Molnár Gábor volt eredményes (0-35). Érvénybe lépett a „mercy rule”, azaz a kegyelmi szabály, ami után futóórával folytatódott a találkozó. Ugyan szépítettek a hazaiak még a második negyedben, de Gladiators-pontszerzéssel zárult a félidő, Roják Richárd futotta meg második TD-jét (6-42).

A védelem is jó meccset zártA futóóra miatt a második félidő már gyorsabban lement, és a cívisvárosiak sem lassítottak. A harmadik negyed végén a Wolves 2-nek el kellett rúgnia a labdát, ami Roják kezében landolt ő pedig 65 yardról az end zone-ig hordta vissza a malacbőrt (6-49). A negyedik játékrészben a Gladiátorok válogatott futója ugyanezt megismételte, ezúttal 55 yardról. Szép Gábor pedig tökéletes napot zárt, minden extrája célt ért (6-56). A Gladiators ezzel az alapszakasz harmadik helyén végzett 5 győzelemmel és 1 vereséggel. A Szekszárd Bad Bones is ugyanilyen mérleggel végzett, de jobb pontkülönbségével a második helyet szerezte meg a tabellán, amely hazai pályát jelent az elődöntőben.

 

Még mindig nem az a játék képe, amit szeretnék látni” – nyilatkozott Szűcs Botond vezetőedző. – „Néha még azt látom, hogy vannak játékosok, akik csak keresik a posztjukat a pályán. Ez a mi szintünkön nem elfogadható, és ki kell javítani. A mérkőzésen Roják Ricsi teljesítménye volt a legnagyobb pozitívum. Szerintem egy nagyon jó Wolves ellen játszottunk, amely tele van remek képességű juniorokkal, akik az őszi korosztályos bajnokságban jó eséllyel indulnak az aranyért. Jön majd a Szekszárd elleni elődöntő, nagyon fontos állomás lesz a bajnokságban. Kellő önbizalommal, határozottsággal kell készülni az elkövetkezendő két hétben. Nem lesz könnyű dolgunk Szekszárdon, de egyértelműen döntőbe szeretnénk jutni!”

 

A Gladiátorok június 26-án játsszák a Divízió I-es elődöntőt a Szekszárd Bad Bones otthonában.

Fotók: Kraus Gabriella

 

Budapest Wolves 2-Gladiators 6-56 (0-14, 6-28, 0-7, 0-7)

 

Makranczi László