Az U17-es amerikaifutball torna zárófordulóját Debrecenben rendezik október 30-án, vasárnap a Gázvezeték utcai salak Stadionban.

 
gladsX_zps5cfff894A Gladiators fiatal tehetségei lesznek az elsők, akik visszatérnek a Gázvezeték utcára. Ráadásul, akár arannyal is megörvendeztethetik a cívisvárosi nagyérdeműt és a tojásfoci szerelmeseit. Az arany-feketék U17-es alakulata ugyanis a korosztályos tornán a csúcsra is felérhetnek, amennyiben sikerül eljutniuk a döntőig.

 

Az első kupanapon a fiatalok remekül teljesítettek. Mindössze 9-en utaztak el Jászberénybe, ahol 3 mérkőzésen 2 győzelmet és 1 döntetlent gyűjtöttek be. Ezzel az összesített tabella második helyén állnak. Mindössze azzal a Budapest Cowbells-zel játszottak 20-20-as döntetlent, amely jelenleg csak jobb pontkülönbségével vezeti a tabellát. A Gladiátorok emellett 12-6-ra verték a nagy tehetségeket felvonultató Wanderers-t, valamint 23-6-os győzelmet arattak a Young Guns United ellen. Ezeken a meccseken szerepet kapott Fülep Csaba és Tóth Gergely is, akik az U19-es válogatottban is bemutatkozhattak.

 

„Nagyon sokat jelent, hogy Fülep Csabi és Tóth Gergely Bálint a válogatott tagjai” – dicsérte játékosait Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője. – „Ebben a korosztályban nagyon sokat jelent a versengő szellemű edzés és a lehető legtöbb játéklehetőség, ezt a válogatott edzőtáborai teljes mértékben kiszolgálják. A két fiú vén rókának számít korosztályában, mindketten stabil kezdők a Gladiators Divízió II-es csapatában, de néhány meccsen a Divízió I-ben is kipróbálták már magukat.”

 

Ez a torna viszont a felnőtt meccsekhez képest más lesz. Az U17-es összecsapásokon 7 a 7 elleni megmérettetések lesznek kézilabda méretű pályákon, aréna szabályokkal. Így a debreceni megmérettetésen is az alapszakaszban két találkozó zajlik majd párhuzamosan. Ezt követően rendezik a bronzmérkőzést, majd a döntőt. Az október 30-i tornán egyébként a Gladiators-on kívül a Budapest Cowbells, a Wanderers és az Újpest Bulldogs vesz majd részt.

 

„Nagyon nagy reményeink vannak a tornán” – fogadkozott a szakvezető. – „Az a 10 játékos, akik az U17-es csapatunk tagjai évek óta a felnőttekkel edzenek, így sokkal keményebb focihoz szoktak, mint amit a többi U17-es csapat nyújt. Mindenképpen az aranyérem a cél. Sokat jelent, hogy a hazai közönség és a szülők előtt is megmutathatják a fiúk, mit tudnak, utaznunk sem kell, ez is hatalmas könnyítés. Az egyetlen problémánk az U17-es kupanappal, az hogy a hazai csapatok nagy része nem veszi komolyan ezt a versenysorozatot. Magyarországon nem könnyű ezzel a fiatal korosztállyal foglalkozni, általános probléma, hogy kevés az edző, viszonylag sok a játékos. A sportág jövőjét viszont ezek a játékosok jelentik, ezért nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a debreceni rendezésű kupanapon kijelenthetjük, hogy a Gladiators U17-es csapatának célja az aranyérem megszerzése.”

 

Az U17-es tornát október 30-án, vasárnap délelőtt 11 órától rendezik a Gázvezeték utcai salak Stadionban. A bronzmérkőzés 13.20-kor, a döntő 13.50-kor kezdődhet. A viadalra a belépés ingyenes!

Fotó: Gladiators facebook

 

 

 

Az U17-es torna időbeosztása:

 

11:00-11.30:   Wanderers-Budapest Cowbells

Újpest Bulldogs-Gladiators

11.45-12.15:    Wanderers-Újpest Bulldogs

Budapest Cowbells-Gladiators

12.30-13.00:    Wanderers-Gladiators

Újpest Bulldogs-Budapest Cowbells

13.20-13.50:    Bronzmérkőzés

13.50-14.20:    Döntő