A Gladiators 2 a Jászberény Wolverines csapatát látja vendégül április 8-án a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-es bajnokságában, Debrecenben.

Kálmán Attila együttese jól kezdte a harmadosztályban a szezont, hiszen a Dabas Sparks-ot meg tudta verni (22-7) hazai környezetben. Viszont itt nem állnának le a fiatalokkal és újoncokkal teletűzdelt Gladiátorok. Szombaton a második győzelmüket is meg akarják szerezni. Ezzel pedig már közel kerülne a rájátszáshoz az arany-feketék másodikszámú alakulata. Tavaly a két együttes már egymásnak feszült a Divízió II-ben, akkor a Gladiátorok magabiztos 40-20-as sikert értek el Jászberényben.

A Rozsomákok minden esztendőben létszámgondokkal küszködnek. Ám idén már sikerült bővíteni a keretet néhány rutinos és fiatal játékossal. Azonban a legnagyobb igazolásuk a holt szezonban a sokoldalú import, Tyrone Notice volt. Az amerikai légiós jól mutatkozott be a csapat múlt heti hazai szezonnyitóján annak ellenére, hogy 29-8-ra kikaptak a Nyíregyháza Tigers-től. A Wolverines kemény ellenfélnek bizonyult, hiszen csak az utolsó negyedben dőlt el a találkozó és most sem fogja olcsón adni a bőrét.

„Ott szeretnénk folytatni, ahol két hete abbahagytuk” – mondta Kálmán Attila, a Gladiators vezetőedzője. – „Mindenképp győzelmi reményekkel lépünk pályára. Úgy gondolom, ezzel meglenne a biztos rájátszás, így már most teljesítenénk az alapcélunkat, és utána nyugodtabban készülhetünk. A Jászberény offense, ahogy az várható volt, az amerikai játékosra épül. Ő vagy meg tudja oldani és haladnak előre vagy nem tudja megoldani, és akkor megtorpannak. A Nyíregyháza védelme szépen kordában tartotta őt. Valami hasonlót várok a mi védelmünktől is.”

A Gladiators 2-Wolverines összecsapás április 8-án, szombaton délután 15 órakor kezdődik a Gázvezeték utcai salakstadionban. A mérkőzésre a belépés ingyenes.
Fotó: Molnár Sándor

 

Makranczi László